Wonderen uit Mumbai – papieren vazen met Hollandse Meesters

Verander je lege fles in een mooie bloemenvaas.

Wil jij je Hollandse Meester ook op tafel of op je kast hebben? Dat kan nu met de papieren vazen van Tiny Miracles. Dankzij de eenvoudige montage heb je in no time een leuke vaas op tafel staan én draag je bij aan een betere wereld.

Deze papieren vaashoezen zijn namelijk met de hand gevouwen door de vrouwen van Tiny Miracles. Het unieke driehoekige papierontwerp van Pepe Heykoop zorgt voor eenvoudige montage in minder dan een minuut. Schuif hem over een lege fles, pot of glas en je hebt direct een bijzondere bloemenvaas.

Wonderen uit Mumbai 

De Tiny Miracles Foundation is een in Nederland gevestigde stichting opgericht in 2010. De stichting richt haar inspanningen op het elimineren van armoede in een van de meest verarmde stadsgebieden van Mumbai, India: de Pardeshi gemeenschap in sloppenwijken grenzend aan de rosse buurt.

De belangrijkste ambitie was om deze kleine gemeenschap van 700 mensen in 10 jaar zelfvoorzienend te maken. Het gaat goed! Tegen het jaar 2020 zullen ze burgers van de middenklasse zijn. Missie: het doorbreken van de armoedecirkel in elke gemeenschap over de hele wereld.

De vaas is gestikt en kun je schikken zoals jij wilt zodra de vaas om de fles zit. Je krijgt een handige beschrijving bij je vaas en dit geheel wordt in een mooie enveloppe verzonden.

1, 2, 3, 4, vaasje van papier

Het leuke aan deze vazen is dat ze herbruikbaar zijn. Ze zijn van papier, maar er zit een coating overheen waardoor ze een druppeltje water makkelijk overleven. Je kunt ze in huis zetten, maar ook zijn ze leuk om zomer in de tuin je eettafel op te fleuren, of de picknicktafel in het park of op vakantie. Pluk wat wilde bloemen onderweg, neem een lege fles mee van je vorige etentje (of drink een van je flessen leeg ?) en vouw de vaas er omheen. Aan het eind van de avond vouw je ze weer plat en pak je ze in voor het volgende etentje!

Montage vazen

Wanneer je jouw vaas hebt besteld, stuur ik hem in een mooie bijpassende enveloppe naar je toe. Met de brievenbuspost dus. Dit betekent dat je hem zelf nog even moet monteren. Maar dat is heel simpel. Bekijk deze video om te zien hoe dat moet. Zoals ik al aangeef betekent dat ook dat hij heel makkelijk weer terug te vouwen en op te bergen is. Veel handiger dan al die ruimte die jouw huidige vazen opnemen in de kast!

Zo vouw je de grote vazen (€19,50)
En zo vouw je de kleine vazen (€16,50)